Blog 1 -
 Spanje Huis Kopen Funda  thumbnail

Spanje Huis Kopen Funda

Published Jul 07, 23
9 min read

Huis Kopen Spanje Kosten

Er is in Spanje geen vermogensbelasting verschuldigd, de onroerendezaakbelasting en gemeentelijke heffingen blijven gelijk en worden betaald door de bv. De jaarrekening en aangifte vennootschapsbelasting in Nederland worden iets complexer, de Nederlandse bv moet dus ook in Spanje aangifte doen en zich dus melden in Spanje. De jaarlijkse kosten voor het verzorgen van de aangifte zullen iets hoger zijn dan bij een privé-aangifte.

Bij onzakelijk handelen wordt de aankoop namelijk als uitdeling aan de DGA gezien (veelal met boete). Zorg er dus voor dat de woning (aantoonbaar en goed vastgelegd) zakelijk wordt gebruikt. Dit kan via verhuur aan derden, kantoorlocatie, vergaderruimte, B&B, etc (wat kost een huis kopen in spanje). De Belastingdienst zal scherp letten op het privégebruik en de leegstand.Door de aankoop in een bv (of SL) wordt toekomstige erfbelasting in Spanje voorkomen (tenzij fraus legis) en kan tevens de winstbelasting bij verkoop worden ontgaan (door verkoop aandelen in de bv) - huis kopen in albir spanje. Tevens kan de DGA overwegen om een bv door zijn kinderen (met STAK) op te richten, de toekomstige waardestijgingen worden hierdoor vanaf aankoop ondergebracht bij de kinderen en daarnaast is in de toekomst minder overdrachtsbelasting / erfbelasting verschuldigd.

Dergelijke structureren verdienen advisering en een zorgvuldige opzet. In dergelijke gevallen zal de Nederlandse holding van de DGA een Spaanse Sociedad Limitada (SL) oprichten. Dit is enkel interessant als er meerdere woningen of appartementen in Spanje worden verkocht. De reden hiervoor is dat de extra kosten van een Spaanse SL redelijk kunnen oplopen (oprichting, jaarrekeningen, aangiften, boekhouding, etc.).

De SL moet jaarlijks een jaarrekening opstellen en tevens een aangifte winstbelasting indienen. De aftrekmogelijkheden binnen een SL zijn wel ruimer dan bij privébezit. Er kan namelijk over de vakantiewoning worden afgeschreven. De winstbelasting in Spanje bedraagt 25% (in Nederland veelal 15%) - huis kopen spanje malaga. Over de verkoopwinst moet ook winstbelasting worden voldaan in Spanje.

Huis Kopen Spanje Fiscaal

In dat geval is er geen winstbelasting over de boekwinst verschuldigd, er worden immers aandelen verkocht en geen vakantiewoning. Als de aandelen in de SL worden gehouden door de holding van de DGA, is er geen belasting verschuldigd door de Nederlandse holding (dit op grond van de moederdochter richtlijn / deelnemingsvrijstelling). huis kopen in noord spanje.

Hiermee voorkomt u dat er tussentijds rente moet worden berekend (verlies in SL), bij een grote verbouwing zijn er vaak in het begin beperkt inkomsten en ontstaat er winst in de Nederlandse BV (rente) en verlies in de SL, dit is fiscaal niet gunstig. Als er bedrijfsmatige activiteiten in een SL worden uitgevoerd, kan de btw in Spanje worden verrekend.

we sell homes

Calle Guadalhorce 1, 29120 Alhaurín el Grande, Málaga +34 951 123 041 Click here to learn more

Advisering in Spanje is dan wel noodzakelijk. In dergelijke gevallen moet de woning wel aan derden worden verhuurd. Een hypotheek in Spanje kan ook worden aangevraagd voor een vakantiewoning. In vogelvlucht de voorwaarden: Voor niet inwoners maximaal 65% - 70% (voor inwoners 80%) van de netto aankoopwaarde (exclusief kosten). Dit is ongeveer 45% - 50% van de koopsom inclusief kosten.

Hierbij wordt ook de bestaande hypotheek (woning Nederland) meegenomen. Huuropbrengsten in Spanje of Nederland worden niet als inkomen meegenomen. Hypotheek is altijd volgens een annuïteit met looptijd van 25-30 jaar (max tot 75 jaar) Hypotheekrente voor niet inwoners is ongeveer 1% hoger dan voor inwoners. Als de vakantiewoning enkel privé wordt gebruikt, is aankoop in een SL / bv niet direct voordeliger resp.

Dit is echter wel sterk afhankelijk van de feiten en omstandigheden. Laat u altijd in Nederland en Spanje adviseren door een deskundige fiscalist. Onze specialisten helpen u graag en hebben goede contacten met advocaten en belastingadviseurs in Spanje.

Huis Kopen Spanje Zonder Eigen Geld

Sommige mensen zien er allerlei voordelen in verhuren van je eigen huis na emigratie. Sommige zien de extra inkomsten als een extraatje. Andere denken eraan het eerst eens voor een tijdje te proberen in het buitenland en het huis te verhuren tot ze zeker weten of ze in het buitenland willen blijven wonen of niet.

In “Eigen huis verkopen of verhuren i. v.m. huis kopen spanje golfbaan. emigratie” kan je over de voor- en nadelen lezen van het verhuren van je eigen huis na emigratie maar ook over de voor- en nadelen van het verkopen van je eigen huis voor emigratie. Belangrijk is te denken over de verschillende problemen die je kan hebben met verhuren van je eigen huis.

Als verhuurder blijf je verantwoordelijk, ook al woon je al die tijd in het buitenland. Als je je huis niet hebt kunnen verkopen voor je vertrekt en je kan je emigratie niet verder uitstellen dan kan je er ook voor kiezen tijdelijk te verhuren van je eigen huis tot je hebt huis hebt verkocht.Hiervoor moet je dan wel een vergunning aanvragen bij de gemeente en je moet toestemming hebben van de bank, hypotheekverstrekker, maar die kan wel eens nee zeggen. Ook kan de bank eisen dat je de huur verhoogt en ook kunnen ze eisen dat je sneller je hypotheek aflost. De banken hebben het liefst dat je zelf in het huis woont omdat je er dan beter mee om zal gaan wat ten goed komt van de waarde van het huis.

Hiervoor gelden min of meer dezelfde regels en kan je ook gebruik maken van de leegstandswet. Het is alleen erg belangrijk dit heel goed in het huurcontract op te nemen en als het mogelijk is een exacte datum te geven wanneer het huurcontract afloopt en de verhuurder het huis verlaten moet hebben.

Huis Spanje Aan Zee Kopen

En je kan de hypotheek rente niet aftrekken. Dit geldt ook voor als je je huis verkoopt na je vertrek. Als je er over denkt het huis eventueel in de toekomst te verkopen is het heel verstandig hier eens goed bij stil te staan en eens te kijken wat het verschil is in inkomsten of je je huis verkoopt voor vertrek of na vertrek. huis kopen xabia spanje.

Het verlies kan je overwegen of dit redelijk is ten opzichte van de voordelen om het huis aan te houden. Dit is misschien één van de belangrijkste punten waar je aan moet denken bij het verhuren van je eigen huis wanneer je later misschien weer terug wilt keren. Door de huurbescherming kan je namelijk niet zomaar iemand uit het huis zetten en zeker niet omdat jezelf ineens weer terug wilt.

Klinkt oneerlijk maar je kan natuurlijk niet zomaar iemand op straat zetten. Je kan dit soort dingen opnemen in het huurcontract maar dan moet je dat wel heel goed omschrijven en afbakenen. Maar de huurbescherming gaat ook niet zomaar op. De huurbescherming is van toepassing als iemand langer dan een jaar in het huis woont.

Als je een huurcontract opstelt voor een jaar en je laat het huurcontract niet automatisch of stilzwijgend verlengen dan kan je het huurcontract nogmaals met 1 jaar verlengen. Dit moet in duidelijk overleg en afspraken tussen de huurder en de verhuurder. Na deze verlenging gaat het huurcontract automatisch over voor onbepaalde tijd en krijgt de huurder automatisch huurbescherming.

De huurder moet akkoord gaan en kan dus weigeren. Als de huurder niet akkoord gaat kan je naar de rechter stappen om het huurcontract ongedaan te laten maken. Volgens de huurwet zijn er verschillende redenen om een verhuurder uit het huis te zetten. Ten eerste zal je dus de huurder 3 maanden van tevoren moeten aanschrijven.

Orgiva Spanje Huis KopenAls je bijvoorbeeld met de huurder niet overeen kan komen over de huurprijs dan zal je wel goed moeten tonen waarom je denkt dat de huurverhoging noodzakelijk is. Jaarlijks geeft de overheid een maximale huurverhoging aan. Daar zal de huurder mee akkoord moeten gaan. En dat je het huis voor jezelf nodig hebt of voor andere is wel het moeilijkst te bewijzen en duidelijk aan te tonen waarom het noodzakelijk is.

In de praktijk is dit bijna niet mogelijk. Als je je huis wilt verhuren zal je een huurcontract op moeten laten maken (huis kopen spanje kust). Makelaars, notarissen en advocaten kunnen je hierbij helpen en zo nodig adviseren. Echter praten zij niet over hun eigen huis en hebben zij er dus minder belang bij, houd hier dus wel duidelijk rekening mee.

De huurprijs en datum huurverhoging Kosten gas, water en licht voor huurder of verhuurder Verplichtingen verhuurder, bijvoorbeeld onderhoud. Verplichtingen huurder Omschrijving van de woning met alles erop en eraan Huur contract tijdelijk en dus niet voor onbepaalde tijd en met duidelijke datum van afloop van het contract en de redenen - 2e huis kopen spanje.

Klein zaken zijn voor kosten van de huurder maar het groot onderhoud. Kleine reparatie rekening huurder Grote reparaties en groot onderhoud voor rekening verhuurder Het moet voor de huurder mogelijk zijn de kleine reparaties zelf uit te voeren, denk aan bereikbaarheid van te repareren onderdelen, buizen, kranen en dergelijke. Huurder moet de verhuurder toestemming geven om grote reparaties en onderhoud te doen De hoogte van de huurprijs wordt in het algemeen bepaald door verschillende factoren.

Zo zijn bijvoorbeeld goeie isolatie, aantallen (bad)kamers, grote woonoppervlak, bereikbaarheid, garage, tuin, balkon, vrij staande woning, bekleding badkamers/keuken, enz, enz - huis kopen in frigiliana spanje. Aan de hand van deze en nog veel meer punten kan je bepalen hoeveel punten de woning krijgt en daarmee kan men de huurprijs bepalen. Echter is dit een richtprijs en wordt de prijs bepaald en afgesproken met de huurder.

Huis In Spanje Kopen Andalusie

Maar dit geldt alleen bij een huurprijs die onder de liberaliseringsgrens valt. Voor 2011 is dat 681Euro per maand. huis kopen costa verde spanje. Als de huur hoger is, is er sprake van een geliberaliseerd huurcontract en is de huurprijs afhankelijk van de overeenkomst tussen de huurder en verhuurder. Beide partijen moeten dan dus wel akkoord gaan met de huurprijs.

Verschillende bedrijven als rotsvast, direct wonen, 123wonen en meerdere kunnen verschillende zaken voor je overnemen. Zij kunnen je tussenpersoon zijn en kunnen je helpen met het vaststellen van de huurprijs, een huurder vinden en sommige helpen zelfs met het groot onderhoud en belangrijke reparaties. Ze hebben allemaal verschillende prijzen en bieden verschillende diensten.

Echter kan je heel veel zaken laten regelen door een zelf gekozen tussenpersoon, bijvoorbeeld familie. huis in spanje kopen costa brava. Vrienden en kennissen kunnen problemen opleveren en zeker als het voor lange duur is. Een onderneming ziet jouw huis niet als zijn eigen huis wat zo zijn nadelen heeft voor de verhuurder. Zorg dus dat je duidelijk afspraken maakt en dat alles zwart op wit komt te staan en vergeet de kleine lettertjes niet te lezen.

Je blijft zo alleen maar last en omkijken hebben. De kosten en vaste lasten blijven doorlopen en je weet niet precies wat voor mensen je in je huis krijgt als je er niet bent. En dan te bedenken dat als je je huis verkoopt na emigratie dat de inkomsten dan in box3 vallen, net als de inkomsten voor verhuur.

Laat gas, water en licht door de huurder betalen Laat een waarborgsom opnemen in het contract Maak kennis met de huurder(s) Laat een inboedelstaat vaststellen .

Navigation

Home